dinsdag 28 februari 2012

Strikkedukker op visite!

Vandaag een super gezellige dag gehad! Wieke en haar zoon kwamen op visite! We werden met hele lieve en leuke kadootjes verrast!
Voor Vera een leuk kleurboek en voor mij een geweldig notitie/tekenboek en zo'n enig blikje! Wauw, wat zijn we verwend. Allemaal uit dat leuke winkeltje van Jufrouw zonder Zorgen.
We hebben gekletst, elkaars breiwerk van Christel S. bekeken (stom, helemaal geen foto gemaakt van haar mooie sjaal!) En ze had ook Siv mee! En heel toevallig waren we allebei op hetzelfde punt met onze pop gestrand. We moesten nog de wenkbrauwen, mond en haren. Boven op zolder hebben we heerlijk aan onze poppen gewerkt en ondertussen lekker kletsen. Ook bladeren in elkaars boeken en inspiratie op doe. Het was een hele gezellige dag die omvloog! De kinderen konden het ook samen goed vinden. Super! Kijk zo ziet mijn pop er inmiddels uit.



Ze is super eigenwijs geworden. Nu nog een naam voor haar bedenken. En natuurlijk nog een leuke jurk breien. Heb er helemaal zin in.Wieke bedankt voor de gezellige dag! Doen we zeker nog een keer! We zijn al door Wout uitgenodigd voor een tegenbezoek! (of was dat alleen Vera???)

maandag 27 februari 2012

Nog even goed in beeld

Voor diegene die mijn DH niet zo snel kon zien op het filmpje is hier nog even een actie foto.
Hij loopt aan de rechterkant. Hier nog niet halvewege met Lely achter hun te zien.

Update Christel Seyfarth vest en wanten af!

Eindelijk een update van mijn vest. Het is een ontwerp van Christel S en ik heb er Hier al eerder over geschreven en daar zie je ook hoe hij moet worden.
De boord  is af en er zit bijna 1 bloempatroon in. Nog niet alle kleuren zijn aan bod geweest. Boven zie je de toverballen liggen waar Wieke Hier ook al over schreef. Ik vind het tot nu toe wel ideaal.

En zoals je ziet brei ik ook weer volgens de Fair Isle techniek waar ik  Hier over heb geschreven.
Verder zijn de wanten voor DH klaar!
Hier zien jullie beter waarom hij ze graag in deze kleuren wilde. Passend bij het logo van zijn hardloopclub. Mocht het nu weer gaan vriezen en hij een paar uur moet lopen heeft hij hopelijk geen koude handen meer. Gisteren heeft hij ook nog gelopen. De Afsluitdijkrun. Hij was een seconde in beeld tijdens het nieuws van Hart van Nederland. ( 7.43 aan de rechterkant kortebroek)Het was geen wedstrijd maar een prestatie loop. Toch was het leuk dat hij als eerste binnen kwam! Hij heeft er 2 uur en 8 minuten over gelopen! (ruim 30 km) Snelle man he!

donderdag 23 februari 2012

Weer leuke post maar dan uit NL!

Kijk nou toch! Het is toch een kadootje! Zo leuk van die boekhandel Jaspers !
En het werd nog gratis verzonden ook!!! En wat zit erin???? Tuuuuurlijk!!!
Dus..... ik ben er ff niet!! Ben heerlijk aan het wegdromen in het 2de boek van Arne en Carlos!!!


woensdag 22 februari 2012

POST!

Geen blauwe enveloppen hoor! Leuke post!!! Een grote doos nog wel. Ik krijg natuurlijk wel vaker dozen maar dat zijn dan meestal bestellingen voor de winkel. Deze was helemaal voor mij!
Waar komt het vandaan????? Even dichterbij.
In 2 weken tijd helemaal vanuit Alaska hiernaartoe gekomen. Maar wat zal er nu inzitten?
Stofjes natuurlijk!!! Er staat niet voor niks Alaska Quilting adventures. Maar wel hele mooie stofjes.
Een serie die ik al ruim een jaar heel mooi vind maar elke keer hield ik me in. Nu heb ik toch de knoop door gehakt. Ik ben er super blij mee!!! De hele serie!! Wat ik er van ga maken dat zien jullie binnenkort. Dit verklaart natuurlijk ook mijn minimale lapjes aankoop op zondag. ;-)

dinsdag 21 februari 2012

Noorse wanten

Voor DH ben ik een paar wanten aan het breien. Je zult begrijpen dat ik niet de kleuren heb uitgekozen!!! Ze zijn voor het hardlopen als hij lange afstanden in de kou moet lopen. Dus vond hij dat ze in de clubkleuren moesten. Vreselijk, maar ja, ik hoef er niet mee te lopen. De originele hardloop handschoenen geven toch onvoldoende warmte. Hopelijk zijn deze beter. 100% wol!

Er zitten een paar foutjes in maar voor een eerste keer ben ik tevreden. Nu snel de 2de breien. Mocht het toch nog weer koud worden.....en anders voor het volgend winter.

maandag 20 februari 2012

Heerlijk weekend!

Wat heb ik een heerlijk weekend gehad! Zaterdag morgen kwam Marie- Jozé vanuit het verre Limburg. Ik had nog tot 16:00 uur de winkel maar het was rustig dus zijn we samen al begonnen met een minisokje breien. Marie-Joze heeft ook heerlijk in de winkel lopen rondstruinen terwijl ik met klanten bezig was. DH kookte het eten dus konden we na sluitingstijd direkt naar boven op zolder met de hobby aan de slag. We hadden hele plannen maar nadat we helemaal bij waren geklets en van alles aan elkaar hadden laten zien hadden we geen puf en zijn we beide een streng wol gaan rollen! Heel gezellig zo ieder aan een kant van de tafel.

Zondagmorgen vroeg op! Eerst alle gasten van ontbijt voorzien en toen alles was opgeruimd en de kamers afgehaald konden we naar de handwerkbeurs. Germa kwam iets later want ook die moest gewoon nog eerst werken. Wat was het gezellig op de beurs! Lekker rustig want ik hoorde verhalen dat het vrijdag en zaterdag onwijs druk was! Nu kon je overal prima bij. Er was genoeg te zien. Prachtig kramen met wol en lapjes.

Keuze genoeg vond ik, alhoewel alles wel door elkaar stond dus dat maakte het wel wat rommelig. Ik heb nog even met Dorry van Quilt it and Dotty gepraat want die was de afgelopen dagen bij mij te gast samen met Dorien! Wat een gezellige meiden.
Jullie denken natuurlijk wat een verhaal waar blijven de foto's. Vergeten!!!!!!! (NB Deze 2 foto's stuurde MJ me)
Hier dus even een foto van de buit!
Links boven wol voor een kabouterjurkje (er komt dus nog eentje bij!), sokkenwol, KF stof voor het middenstuk van een quilt van restjes KF  die ik in overvloed heb. Een schaartje voor in mijn breinaaldenmap (die laat ik nog zien want dat is een HeMa project) En een borduurpatroon met bijpassend garen. Dus van alles en nog wat. Ik was blij dat er op elk gebied genoeg keuze was.

Nog wat nagekomen foto's ingevoegd die Marie-Joze mij stuurde!

vrijdag 17 februari 2012

Kabouterbenen en woordverificatie

De woordverificatie is er af dus reacties plaatsen moet nu weer een fluitje van een cent zijn. Ik hoop niet dat ik overladen word met spam. We wachten het af!
Gisteravond was het kabouteravond met Germa. We moesten eerst bijkletsen want we hadden elkaar van alles te vertellen. Hoe is dat toch mogelijk he! Hadden we elkaar niet vorige week nog gesproken??? Ik wilde ook nog graag een paar stekenmarkeerders voor Germa maken. Dat had ik beloofd maar was er nog niet van gekomen. Dus die heeft ze nu ook mee. Toch ook braaf aan de benen gwerkt en ze zijn nog klaar ook. Blij dat ik Germa heb want die weet gelukkig nog precies hoe alles moet.

Meteen maar de sokjes aangetrokken want stel dat ze koude voetjes krijgt! ;-0


Sinds woensdag heb ik nieuwe multifocale lenzen. Tweede poging! Het eerste paar kon ik alleen dichtbij en heel veraf scherp zien maar daar tussen in (3-15 meter) was alles wazig. Dat werd hem dus niet. Nu dus een tweede poging. Heel bijzonder want het linkeroog is nu voor dichtbij en het rechteroog voor veraf. Wel wennen maar ik kan toch aardig scherp ermee zien! Hoe verzinnen ze het he! Dat je hoofd zo kan schakelen dat het weet met welk oog het moet kijken. Bijzonder!

Deze zijn natuurlijk ook wel heel bijzonder. Lenzen met goud en diamanten!! Maar liefst 10.000 euro! Als je er dan nog niet oogverblindend uitziet!! Voor als je alles al hebt??? Gelukkig heb ik nog genoeg over om van te dromen!

Nog even voor diegene die het ook niet kunnen vinden op Blogger:
Je moet bovenin rechts op dat radertje (icoontje) klikken en dan op "oude bloggerinterface" kiezen. Daar kun je dan naar instellingen en naar reacties en zie je wel de mogelijkheid woordverificatie uitschakelen!
Succes!!

donderdag 16 februari 2012

Kabouter sokken en sjaal

Het vrouwtje heeft natuurlijk ook een mooie outfit nodig. Nu hoefde ik alleen een sjaal en een paar sokken te breien. De blouse, onderbroek en jurk noet ik nog van stof maken.
Vanavond heb ik weer kabouteravond met Germa en hoop ik haar benen te maken.

dinsdag 14 februari 2012

SPECIALE Update CWDQ 14 februari 2012

Ja, vandaag een hele speciale update! Omdat het valentijnsdag is? Nou nee, want dat was het vorig jaar de 14de februari ook. Speciaal........ omdat ik ALLE 121 blokken af heb!!
Het begon allemaal in oktober 2008. Inge ging een maandelijkse update houden op de 14de van haar CWDQ blokken. En natuurlijk vroeg ze meer mensen daar aan deel te nemen. HIER zie je de eerste update. Ik zie dat ik toen nog even verstek heb laten gaan maar de volgende maand was ik erbij en heeft Tineke mijn eerste blokken op haar blog laten zien. zie hier Tineke (helaas geen foto's zichtbaar) . Ik had toen nog helemaal geen blog. Maar omdat ik het toch wel leuk vond door al die update's heb ik in januari 2009 een eigen blog gemaakt. Hier vind je mijn eerste CWDQ update op mijn eigen blog. Januari de 14de 2009!
Vele maanden maakte ik er keurig 2. Maar vorig jaar was het opeens helemaal mis. Ik heb ongeveer een half jaar geen blokken gemaakt. Toen ben ik weer begonnen en had meteen flink de smaak te pakken. Ik merkte dat 2 te weinig was om me aan de gang te houden. Een tijdje elke 2 dagen 1 blok geprobeerd maar dat was weer te veel. De laatste maanden heb ik er bijna elke avond standaard een uurtje aan gewerkt. Niet meer ook niet minder. Soms voelde het echt als een verplicht uurtje maar als er dan weer eentje af is dan gaf het toch voldoening. Zo ook de afgelopen weken. Ik heb de laatste 9 blokken gemaakt. Hier komen ze.








Een OVERZICHT van al mijn blokken heb ik in een map gezet en die kun je HIER bekijken.
En zo ziet een stapel van 121 blokken eruit.
Er zit dus nog helemaal niks aan elkaar. Dat ga ik nu doen. Ik vind het meestal lastig bewaren als je allerlei projecten half in elkaar heb zitten. De meeste blokken hang ik aan een broeken klem op een kapstok in mijn werkkamer. Maar dit waren er iets teveel maar in een doosje wilde prima.Volgende maand dus een update met hopelijk een aantal rijen aan elkaar!
Nu langs de andere dames. Van de ooit (dacht ik) 22 zijn er niet meer zoveel over. Zonder deze update was me dit noooooooit gelukt! Dames, bedankt voor al jullie bemoedigende woorden en al jullie leuke bezoekjes. Ik ga nog even door hoor!! Jullie toch ook????

donderdag 9 februari 2012

Adventswanten

Ja, het is net kerst geweest, ik weet het! Maar ja, je kan natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen om optijd klaar te zijn.(het zijn er dus wel 24 stuks he!!!) Eén van mijn projecten dit jaar zijn deze noorse wantjes. Elke maand wil ik er 3 breien. Marie-Jozé (HeMA partner) en Germa doen gezellig mee. De drie van januari had ik nog niet laten zien en inmiddels heb ik de drie voor februari ook af.
(Kleuren zijn in het echt minder fel.)
En niet alleen de voorkant maar ook elke achterkant is anders van patroon
En denk nu niet dat je ze aan kan trekken. Ze zijn daar veeeeeeeeeel te klein voor.
Maar gewoon erg leuk om te maken en in december hang ik ze allemaal gezellig ergens op. Ze passen prima bij mijn gebreidde kerstballen.



maandag 6 februari 2012

Aan tafel met Arne en Carlos

Gisteren was ik naar Enschede waar Arne en Carlos, het bekende kerstballen duo, een show en tell gaven in het museum de Twentse Welle. Germa en ik waren er al vroeg dus hebben we eerst de tentoonstelling Ontrafel gekeken.



Er waren erg leuke en mooie gebreidde kledingstukken te zien. Ook heren zwempakken uit het jaar nul! Erg leuk. Prachtige heel fijn gebreidde zijden kousen en ook die van hierboven. Deze zijn ontworpen door Vivienne Westwood. Moesten we natuurlijk even aan voelen.
Toen we even een kopje koffie gingen drinken kwamen we Wieke en Annita (van Zij maakt het) tegen. Annita haar aapjes en beren stonden al tentoongesteld in de winkel van het museum maar omdat er zoveel mensen voor Arne en Carlos kwamen was het natuurlijk heel toepasselijk als zij er ook zou zijn.
Wat maakt Annita toch enige dingen he!
(foto van haar blog)
En kijk Wieke eens stralen. Heerlijk om weer de beide heren te mogen ontmoeten. En ik vond het super haar na al ons mail en blog contact nu live te zien.
En toen begon het.
Licht uit, spot aan! We zaten pal voor ze (echt aan de andere kant van de tafel) dus ik kon ze goed zien en dus verstaan! En na wat blond gerommel met een beamer (je moet natuurlijk niet op het scherm richten met je afstand bediening!!!) kwamen de foto's over hun leven als designers op het scherm. Vol passie vertelden ze over hun huis, tuin, familie tradities, noorse gebruiken en hun werk als designers. Te veel om op te noemen. Samen maakten ze er een heel boeiend en leuk verhaal van. Arne's grapjes en Carlos droge humor maakte het tot een gezellige show. Mooie foto's en ook hele leuke. Ik heb af een toe een foto gemaakt maar was vaak zo geboeid dat ik het vaak vergat.




En toen was er natuurlijk de mogelijkheid om je boek te signeren! Nou, je denk toch niet dat ik aan dat soort dingen denk! Boek lag lekker thuis. Daar ga ik niet de hele dag mee zeulen. Maar Wieke en Germa hadden wel een boek, dus natuurlijk wel even naar ze toe en met ze op de foto.

En dan ik ook natuurlijk!! Het zijn geweldige leuke jongens die ondanks hun populariteit nog lekker gewoon zijn en enthousiast en vol passie over hun werk.
Het is een lang stuk geworden. volgende keer zal ik me wat meer inhouden LOL
Een zeer geslaagde dag en nu weer gewoon voetjes op de vloer en aan het HH.