zaterdag 5 mei 2012

Breiwerk en wat drama voor de liefhebber

Het is alweer ruim een week geleden dat ik een berichtje heb geschreven. Hier hadden alle huisgenoten vakantie, alleen ik mocht gewoon aan het werk. Verder heerste hier ook nog eens flink de griep. Daar mocht ik wel aan mee doen. :-(  Ik snotter nog steeds maar langzaam gaat het iets beter.
Tussen de bedrijven door dus maar een paar sokken gebreid. Verder vroeg het bed in met het laatste boek van Chiaverrini Sanoma Rose. (zie, toch iets quilterigs LOL)
Hier het paar sokken welke klaar zijn. Er moeten alleen nog leren zooltjes onder worden gehaakt, zo worden het dan de sloffen voor komend winter voor de jongste DD.
Ik ben ook nog een ander paar voor haar aan het breien. Eentje met gaatje op de wreef. Daar moet de 2de nog van gebreid worden.
Ook ben ik een tijdje geleden met het aapje van Annita van Zij maakt het begonnen. Jacobus! Nu alweer een week niks aan gedaan want daar moet je echt het hoofd bijhouden en dat lukte niet met een hoofd vol snot. Het lijkt nog niet ergens op, maar zover ben ik. Bij het eerste been.
Ik las op het blog van Annita dat ze wel behoorlijk gepikeerd was over de opmerking bij Pauw en Witteman: "Je gaat toch niet voor je kleinkinderen breien he!" tegen Gerdi Verbeet. (meer kun je op Annita's blog lezen) Hetgeen Annita over zichzelf verteld vond ik wel frappant. Ook ik ben op mijn 40ste mijn baan (docent wiskunde) kwijt geraakt tengevolge van mijn handicap. Doordat ik aanvankelijk geen andere baan vond ben ik in het hobbycircuit terecht gekomen. Ook ik heb vaak ervaren dat elke vorm van hobby of handwerken wordt gezien als huiselijk gefreubel. Ook al werk je voor de groothandel, maak je artikelen voor hobbybladen, geef je cursussen aan winkeliers en ook al verdien je er je brood mee, blijkbaar wordt het niet gezien als serieuze plek binnen de werkende maatschappij. Jammer hoor, want ook mensen met deze bijzondere kwaliteiten verdienen dezelfde waardering als iemand die een "gewone" baan heeft. Toch werkt het blijkbaar niet zo. Handwerken wordt zwaar ondergewaardeerd!
En gelukkig heb ik heel veel handwerkende lezers dus die zullen me vast niet afvallen LOL! Wij weten welke therapeutisch waarde het heeft, en welk een vriendschappen er uit voorkomen. En wat een inspiratie je bij elkaar kan op doen! Ze weten gewoon niet wat ze missen!

Voor de mensen die na al dit breiwerk en het betoog over handwerken toch meer drama willen, moeten maar even naar onderstaand filmpje kijken.
Heel fijn weekend allemaal.


8 opmerkingen:

 1. Heel erg jammer dat handwerken zo wordt ondergewaardeerd !
  Ook ik moest van de week werken, terwijl mijn kinderen en op één van de dagen ook mijn man, thuis waren. Ik voelde me wel een beetje zielig. Zeker 's ochtends vroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om te lezen en het zou ook zo uit mijn hart kunnen komen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar dat handwerken wordt ondergewaardeerd, erg jammer want je hebt helemaal gelijk het is een verrijking van je leven dat vind ik zeker. Je hebt weer erg mooie sokken gebreid en wat leuk dat je aan Jacobus bent begonnen ben benieuwd hoe hij wordt ik vind hem zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn dat je weer wat beter bent en wat die Jacobus betreft: en nu citeer ik een (voorheen zeer gewaardeerde, haha ) blogster, die mij van de week schreef: dat ziet er toch niet uit, he??!!
  LOLOLOLOLOLOLOLOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar je verhaal. Ook tijdens mijn werkzame leven veel gehandwerkt. En zelfs in mijn beroep toegepast.Handwerken bleef ondergewaardeerd. Toen ik vertrok werden de handwerktechnieken voor het gemak maar afgeschaft.Handenarbeid bleef. Gelukkig geeft internet toch een heel ander beeld van alle handwerkende mensen.Veel ideeën en stimulans zoals bij jouw blog.
  Groetjes, Marianne K.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat brei je toch een geweldige sokken Heleen!Laat e maar kletsen op de leeghoofdige TV, ik ben het helemaal met je eens, als ik bij de Bruna zeg dat ik een spinnenwiel heb gekocht vallen ze van hun ( syntetische!) sokken, ze weten niet wat ze missen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super enige sokken!! Zoiets kan je toch niet onderwaarderen! Hoe zou de wereld er uit zien als er geen creatieve handwerksters zouden zijn .....SAAI! Laat ze maar lekker kletsen hoor Heleen. Ik vind het altijd geweldig als mensen niet bij de pakken neer gaan zitten door een handicap, maar iets creatiefs zoeken waar ze voldoening in hebben en tot hun recht komen. Heb jij ook gedaan! Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah Heleen, ze weten gewoon niet beter! En LOL om dat filmpje, geniaal! Ik heb me bescheurd!

  BeantwoordenVerwijderen