vrijdag 6 juli 2012

Brei-update en een verliefde man!

Eindelijk weer even een update van mijn breiwerken. Door alle drukte komt er weinig van breien terecht maar na een paar weken kan ik toch weer iets laten zien.
Vorige keer had ik het over de Kwartaalselectie van Wol met verve. Dit is een verrassingspakketje waar je je van te voren voor kan opgeven. Er zit een streng wol van 100 gram in die geschikt is om sokken van te breien maar je kan er ook van allerlei andere dingen van maken. Deze keer was het een prachtige paarse streng wol met zijde garen.
En drie patronen erbij! Voor een sjaal, een tasje en de beugel zat er als kadootje bij en een sokkenpatroon.
Het sokkenpatroon wist ik al want ik was de gelukkige die de proefsokken mocht breien. Niet met dezelfde kleur garen want dat moest een verrassing blijven maar wel met die prachtige zijde! Dus hierbij mijn sokken die ik nu eindelijk mag laten zien.



Ze zitten heerlijk elastisch. En lekker zomers met die gaatjes.
Maar ik heb natuurlijk ook dat leuk pakketje, dus binnenkort nog het tasje maken en misschien nog de sjaal.
En toen......toch aan de breirol???????
Nee hoor!! lk ben begonnen met een zomers sjaaltje. Een ongeverfde wol van bamboo-zijde van Schoppel. Die had ik bij Wolhalla gewonnen een tijdje terug door het insturen van een foto van paar sokken. Onderaan komen later ook nog van die puntjes. Hij moet uiteindelijk nog geblocked worden dus dan gaat het er wel mooier uit zien.
Verder ben ik begonnen met de Lingerie KAL! Een zwarte sok met ajour! Een heel gepriegel en ik heb ook nog maar een klein stukje maar dit is het begin. Wordt vervolgd.
En ook nog een update van mijn Christel Seyfarth vest. Er is weer een patroon bijgekomen. Zijn er nu 4, nog 1,5 patroon te gaan en dan is het voor en achterpand klaar.
En dan nu die verliefde man. Wat zou dat nu zijn. Gisteren heeft mijn kabouterman voor het eerst kennis gemaakt met zijn kabouter vrouw. Het was liefde op het eerste gezicht! Dit is mevrouw Kabouter. Kijk Meneer eens glunderen! Wat isie trots op zijn vrouwtje. Ze is er wat verlegen onder.
En tuurlijk willen jullie haar van dichtbij zien.
En de achterkant, want ze heeft haar haar netjes verzorgd opgestoken.
Haar kleding is nog niet helemaal klaar. Daar wordt aan gewerkt. Dat zal ze de volgende keer showen.
De Mysterie KAL van WestKnits begint de 13de dus dat is nog even spannend. Deze week geen Sjaantje gemaakt. Het blijft hier voorlopig druk dus dat kan nog wel ff duren.

13 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk allemaal Heleen, waar haal je de tijd allemaal vandaan met je winkel en je B&B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Heleen,
    all the knitting you show today is beautiful! I love the socks, and even your pretty doll has a scarf now!
    KATRIN W.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ben je druk met van alles. Die sokken zijn erg mooi, knap gemaakt.
    Hahaha, een verliefde man leuk hoor!! En ja alleen is ook maar alleen dus is het wel fijn dat je op je oude dag nog iemand treft ;-)

    Groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ben je lekker druk en wat een geweldige sokken, ik moet die van mijn DH nog steeds afbreien, het is ook nog geen winter.
    Je sjaal en kaboutervrouwtje zijn ook al zo mooi, lekker doorgaan en veel showen, heb ik veel om van te genioeten.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ben je druk bezig en maak je toch mooie dingen, die kabouters zijn ook weer schitterend..........gr.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vind je het raar als ik schrijf dat ik het allemaal heel mooi vind?
    Een enig kabouterpaar is het geworden, de verliefdheid straalt er vanaf.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En je hebt zo weinig tijd!!!! Wat een enige dingen allemaal. Die sokken, prachtig! Hoe krijg je het voor elkaar, net als dat sjaaltje waar je mee bezig bent.
    Je kabouterpaartje is bij mij helemaal TOP. Ik vind ze toch leuk!!! Die toeten, zó lief, daar word ik helemaal blij van.
    Heel fijn weekend Heleen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met je nieuwe streng! Ik ben heel benieuwd naar je tasje maar zal nog even geduld hebben ;-)
    Je kabouterpaar vind ik geweldig geworden: prachtig zoals je ze een echte gezichtsuitdrukking hebt gegeven en de haren van beide kabouters (nou ja het knotje dus en de baard) zien er super uit.
    En ja, dan je vest: als Christel Seyfarth'breister' ;-) heb ik natuurlijk speciaal gekeken naar de vorderingen van je vest. Je vordert al lekker en het ziet er echt heel mooi uit. Ik ben nog wel een beetje benieuwd naar de achterkant, krijgen we die misschien een keer te zien? Het lijkt me erg moeilijk om straks te beginnen met de armsgaten, maar misschien is daar wel weer een aparte techniek voor?
    Veel succes er mee en ik blijf je natuurlijk volgen!

    groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De kwartaalselectie is echt mooie wol (ik aai hem elke dag even), inmiddels heb ik de sok ook al op mijn pennen staan. Daarnaast vind ik heel knap dat je de lingeriesok maakt. Je vest is prachtig, hij moet af voor september 2013. Dat kaboutermannetje mag ook wel verliefd worden op zo'n mooi vrouwke.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. smullen met wat je showt, die kabouters vind ik er zo lief uitzien, wat kan je daar van genieten he, van dat te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh wat zie ik weer een moois voorbij komen hier, tis weer genieten op de vroege ochtend! Heel fijn weekend, knuffel Else

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb je veel moois gemaakt en op de pen, allemaal even prachtig de sjaal vind ik zo mooi.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. het verbaast me elke keer dat je nog tijd hebt om te breien en altijd van die mooie ingewikkelde dingen!
    ik probeer al jaren een kantsjaal te breien, heb hartstikke duur en mooi materiaal voor gekocht en wat heb ik tot nu toe: niks noppes nada!!
    Misschien moet je maar eens een B&B met breiworkshop organiseren voor gehandicapten.....;;))
    fijn weekend, liefs, Syl

    BeantwoordenVerwijderen