woensdag 25 september 2013

Strikkefestival Fanø 2013

We hebben er 1,5 jaar naar uitgekeken en afgelopen weekend was het zover. Marie-Joze en ik gingen naar het Strikkefestival in Fanø. Donderdagavond op weg richting Hamburg. Vlak erboven hebben we overnacht en de volgende dag door naar Denemarken zodat we ook vrijdag nog konden genieten van het festival. En dat hebben we gedaan.
 We waren tussen de middag bij de veerboot en het was er gelukkig niet meer druk.
Eerst naar onze B&B, deze lag midden in het dorp en op loop afstand van de meeste activitieten EN de winkel van Christel Seyfarth!! Dus daar gingen we eerst heen.Alle modellen hingen er, maar het nieuwe boek en de nieuwe modellen zouden die middag elders voor het eerst getoond worden. Dus dan eerst maar de rest van het dorp verkennen.


 En dan ligt daar gewoon een lief zeehondje in de haven!!
Toen was het tijd voor de verlate lunch bij Hans en Grietje
s'Ochtend ontbijt met alle gasten. Zes deense dames en wij. Super gezellig!
Zaterdag morgen hadden we een workshop van Nordiske Masker, 2 dames die breiwerk en haakwerk combineren en prachtige ontwerpen maken. Alle technieken konden we oefenen en ondanks dat het allemaal in het Deens was konden we ons prima vermaken. Ze namen ook alle moeite om het ons in het engels nog eens uit te leggen.

Hier ben ik in gesprek met Sonja, ze sliep ook in onze B&B. Heel handig als je een Deense bij je hebt tijdens de workshop!!
Smiddags met de auto naar het dorp aan de andere kant van het eiland.
 Onderweg zijn we gestop bij een soort winkel/atelier. Hier hadden ze prachtige Deense kunst en handgemaakte dingen maar ook een grote wolwinkel en achterin nog een soort kraampjes met bijzondere wol. Wol van een Yak, zo zacht, dat had ik nog nooit eerder gevoeld. Ook behoorlijk onbetaalbaar dus alleen kijken....

 En toen kwamen we in Sønderhø. Daar hebben we onze eerste aankopen gedaan op wolgebied.

Gelukkig zag je af en toe ook nog breiende dames!
De terugweg hebben we via het strand gereden. Heel bijzonder! GAAF!!Na s'avonds een heerlijk pizza bij een gezellig restaurantje nog even windowshopping.
De kledingstukken en sjaals uit het nieuwe boek hingen inmiddels bij CS in de etalage.


En toen wilden we nog even bij Else een borrel drinken maar helaas was ze al gesloten!
Zondag morgen vroeg op pad (nou ja...we waren elke ochtend vroeg!! 6 uur eruit om optijd in schema allemaal te douchen. Ik was de eerste, MJ de laatste en dan zaten we met zijn allen schoon om 8 uur aan het ontbijt). We gingen een lange strand wandeling maken.
Hier zie je honderden zeehonden op een zandbank liggen. het was eigenlijk de bedoeling om erheen te lopen maar omdat we geen laarzen bij ons hadden hebben we ze op afstand bewonderd. 
Toen op pad naar de winkeltjes voor de laatste aankopen en het boek van Christel Seyfarth kopen.
Ondanks dat ze waarschijnlijk al weken in touw was en vreselijke drukke dagen achter de rug had nam ze alle tijd voor ons om even te praten en onze boeken te signeren!

En toen waren de kronen op! Nog even heerlijk geieten van het zonnetje. We hebben ook nog eens prachtig weer gehad alle dagen.
Als afsluiting hadden we ons diner bij onze B&B in het tuinhuis. Met haardvuur en kaarslicht!


En toen we ons toetje ophadden was het inmiddels donker en heel romantisch!
Het was een super geslaagd weekend!! Marie-Joze bedankt voor al je goede zorgen en gezelligheid en alle lol die we hebben gehad! 
En dan nu nog een foto van mijn aankopen!
Prachtige wolletjes en drie heerlijke boeken (2 wel in het deens). Voorlopig hoef ik me niet te vervelen.
Een beetje lang blogje geworden maar ja.......was ook allemaal zooooo leuk!
Ik heb enorm genoten van deze dagen en ik hoop dat jullie een beetje zo mee hebben kunnen genieten.

15 opmerkingen:

 1. gezellig zo'n uitgebreid verslagje van een paar leuke dagen. Prachtig de wol die je hebt gekocht, kunnen we straks weer meegenieten wat je allemaal gaat maken, succes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Heleen. Jammer genoeg was ik er niet bij. Maar heerlijk om bij jou mee te genieten. Dank voor het leuke verslag...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een reis en wat zullen jullie genoten hebben !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig uitje Heleen en leuk uitgebreid verslag. Ik heb nog in twijfel gestaan om dit jaar te gaan. Nu komen natuurlijk de verslagen en heb ik wel een beetje spijt. Over twee jaar een nieuwe kans. Veel plezier met je mooie aankopen. Ik zie het hier wel weer gebreid terug. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genieten met de hoofdletter G, wat een heerlijk WOLLETJES weekend! Als ik had geweten dat jullie voor de deur stonden had ik vast open gedaan (lol) Geniet nog lekker na, knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dat je zo genoten hebt kan het mij wel voorstellen.
  Denemarken is een heerlijk land om te bezoeken en dan ook nog eens iets doen wat jou hobby is. Kan niet beter.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verslag van een schitterend weekend. Wat laat je mooie foto's zien en wat heb je mooi gekocht. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heleen het was geweldig, nu moeten we weer een nieuwe bestemming gaan uitzoeken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk verslag. En voor mij herkenningspunten op de foto's. Heerlijk om dat te kunnen zien. Vorig jaar was ik daar met vakantie namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je er een leuk verslag van gemaakt, ik reisde gewoon met je mee.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. meid Heleen, wat een fantastisch verhaal en wat een keigave topdagen heb je gehad!!! Super en hartstikke verdiend!!! Wat een mooie dingen, je voelde je vast wel Hansje in Luilekkerland! Mooie wol mee, die zien we wel terug op je blog, he? Nee, niet volgende week al, dat begrijp ik......haha!!!
  Je hebt zelf ook een leuke warme trui aan, die rode! Weet je, ik ga straks nog een keer alle fotos bekijken, het was me echt niet te veel en te lang........:)
  liefs Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg leuk Heleen, en wat heb je een waanzinnige wolletjes gekocht, prachtige zachte kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk weekend hebben jullie gehad. Je blog is niks te lang hoor, ik heb zo heerlijk mee kunnen genieten, dank daarvoor!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk logje Heleen. Alweer een tijdje geleden, maar ik lees het nu pas. Wat hebben jullie genoten!! Veel mooie dingen en ontwerpen gezien natuurlijk. En dan kom je thuis met allemaal plannetjes in je hoofd. Klopt dat?
  Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldige reis, bedankt dat ik mee mocht reizen ik heb genoten.
  Zo veel moois voorbij zien komen. Geweldige aankopen is goed terecht gekomen, hier komen weer mooie dingen uit. Geniet nog fijn na.

  BeantwoordenVerwijderen