zondag 12 augustus 2012

Brei-update

Even een brei-update. Dit heb ik dus niet allemaal afgelopen dagen gemaakt maar de afgelopen 4 weken zo ongeveer. Allereerst de Mystery van Westknit. Op Ravelry deed ik mee aan een Knit along van Stephan West. Hij ontwerpt enorm leuke sjaals en heeft meestal 1 keer per jaar een Mystery. Je weet dan niet wat je gaat maken behalve dan dat het een sjaal wordt. Elke week krijg je een deel van het patroon en dat 4 weken lang. Je kan binnen een soort forum met elkaar er over praten en vragen stellen als je iets van het patroon niet begrijp. Het was enorm leuk om mee te doen en ik heb er ook veel nieuwe technieken van geleerd. In mijn enthousiasme ben ik meteen maar met 2 tegelijk begonnen. Hele verschillende kleuren en daardoor ondanks hetzelfde patroon toch heel anders. De vier weken zijn om en mijn beide sjaals zijn klaar! Ben er super blij mee.

De sjaal kan op verschillende manieren worden gedragen en daardoor is het extra leuk.
Dan nu een update van de Lingerie sokken. Inmiddels is 1 sok klaar!

 
Ze zitten mooi en de 2de sok is inmiddels halverwege het been. Een mooi patroon alleen wel erg veel werk. Ik had anders vast nog zo'n paar gemaakt. Wie weet!
In de winkel heb ik meestal een simpel project liggen wat ik even tussen de bedrijven door kan oppakken. Ditmaal een sok voor DH. De eerste is klaar en de 2de staat inmidels ook weer op de pen.
Jullie hadden nog het staartje van de vakantie tegoed. Op de terugweg gingen we langs Shirley en bleven daar heerlijke lasagne eten. Vaak gezien op haar blog maar in het echt nog lekkerder als dat het er uit ziet!! We zagen toen we daar aankwamen dat een van onze banden van de auto wel erg zacht was. Dat wordt dan even verwisselen dachten we. Dat even viel tegen. Het standaard gereedschap voor pech onder weg paste niet op onze extra brede banden met licht metalen velgen! Gelukkig stonden we niet langs de snelweg maar hadden we Shirley bij de hand die al het gereedschap overal wegtrok zodat het uiteindelijk toch is gelukt!
Natuurlijk heb ik meteen ook al haar mooie quilts mogen bewonderen. En..de GDO..de quilt waardoor ik ooit op Shirleys blog terecht kwam. Ik wilde er ook aanbeginnen maar zocht wat inspiratie. En zo is het gekomen. Leuk om hem nu in het echt te zien.
Shirley nogmaals enorm bedankt en zoals afgesproken komt ze binnenkort met een tegenbezoek! Gezellig. (laatste 2 foto's heeft Shirley gemaakt)
Volgende keer weer verder. Ben ook aan de haak geslagen en quilterige zaken zijn er zeker ook!

14 opmerkingen:

 1. Fantastische shawls Heleen, wat enorm leuk. Ik heb ook ravelry ontdekt, erg inspirerend moet ik zeggen, maar zo goed als jij kan breien....en zo snel....sjaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige sjaals zijn het geworden. En de sokken ook. Wat kan jij snel breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een prachtige sjaals! Die bonte spreekt ze zeer aan, wat een prachtige kleuren. En ohlala, die lingeriesokken, hoe frivool, met dat gaatjespatroon en gegolfde rand. Ik eet vanavond het (ontdooide) restje van de lasagne, terwijl de mannen zich een buil eten aan spareribs, van de spareribs lijn, ik moet denken aan mijn 'lijn'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst je sjaals, wat een schitterende exemplaren, werkelijk prachtig! En zo snel al af! Petje af en ik wens je er heel veel plezier mee!
  Dan je gezellige uitje en pech onderweg, fijn dat Shirley van alle markten thuis was! Tenslotte je gave sokken, nu ik ben echt onder de indruk van jouw brei prestaties! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig die sjaals. Mooie kleuren ook. Leuk model.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig mooie shawls! Ze lijken me alleen heel erg
  moeilijk om te maken, net als die al even prachtige lingerie-
  sokken. Alles supermooi! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wow Heleen, wat een super sjaals. Vooral de 2e vind ik wat kleur betreft geweldig! Ik wist niet dat je met breien ook mystery kon doen. Hartstikke leuk.
  Enig dat je zo bij shirley kon zijn en genieten. Altijd leuk om iemand van de blogs in het echt te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat kun je toch prachtig breien, deze sjaals zijn toch heel mooi geworden en je kunt het zo snel...............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige sjaals en sokken, ik mocht willen dat ik het kon.
  En gezellig dat je bij Shirley langs bent geweest.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige sjaals. en vooral helemaal weg van de tweede sjaal.
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige sjaals, en wat een mooie kleurencombi's. Jammer dat het nu zo warm is, moeten jullie nog even wachten met het dragen ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt weer allerlei moois gemaakt. Trouwens ook een mooie Boedhahoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. je shawls zijn echte beauty's zo jammer dat ik altijd te laat weet dat er ergens een mysterie knit is haha, maar gelukkig kan ik het bij jou bekijken ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige sjaals heb je gemaakt en de sokken zijn ook al zo mooi. Leuk bezoek hebben jullie gebracht, gelukkig dat je de band daar kon verwisselen.

  BeantwoordenVerwijderen