donderdag 27 december 2012

Jaaroverzichten

De kerst is achter de rug. Iedereen is volgegeten en ligt uit te buiken op de bank. Hahahahaha. Jullie zullen jaloers zijn op mij. Hier stond de teller vanmorgen op 62,5!!! 2 kilo afgevallen! Niet slecht he!.....na  4 dagen  met griep in bed, geen kerstdiners, alleen kopjes thee en af en toe een beschuitje. We waren wel solidair want we waren alle drie ziek. De kasten liggen hier dus nog vol. Maar ik moet er nog even niet aan denken. Net mijn eerste bak koffie sinds 4 dagen.
Heerlijk, dan is het weer tijd voor de jaaroverzichten zo tussen kerst en oud en nieuw!! Alles van een jaar weer even de revue laten passeren. Top 2000 gaat zo weer aan voor manlief.
Dit jaar is er weinig gequilt. Alle goede voornemens zijn niet uitgekomen. Alle ufo's liggen nog onaangeroerd. Dit jaar is er voornamelijk gebreid. Verslavend! Quilten pak ik ook weer op maar daar had ik dit jaar niet genoeg rust voor. Gelukkig bederven stofjes niet. Ik zag, toen ik foto's aan het terug kijken was, dat met al mijn aankopen van de handwerkbeurs van februari nog niks is gebeurd. Errug!!! Jaha, tuurlijk heb ik wel wat gedaan!!! Nou, hier komen de overzichten.
De sokken die ik dit jaar heb gebreid. Mijn bedoeling was 25 paar in een jaar breien maar dat heb ik niet gered. De helft is weggegeven, en die van mezelf draag ik met veel plezier. Eigenlijk heeft Marie-Joze me aan deze verslaving geholpen. Ze vroeg me, begin van het jaar, om haar te leren sokkenbreien. Dat gaat makkelijker als je dan zelf ook even een sok opzet. Ach, en na tig kerstballen is dat geen probleem. Hmmmm maar dat het zo verslavend zou zijn. Heerlijk gewoon gedachtenloos een sok breien die ook zo klaar is. Wel wat anders als een quilt waar je jaren mee bezig bent. Dus MJ bedankt! ;-)

En toen kwam er een Knit A-long van een sjaal van Westknit!!! En krijg je opeens de smaak te pakken van het sjaal breien. Vorig jaar al heel wat gehaakt maar dit is nog leuker.(Rocky 5 staat er nog niet bij maar die hebben jullie nog maar net gezien)
En er is ook nog wel iets anders gedaan dan breien. Mijn CWDQ is afgekomen, de 2de kabouter, wat tassen,mijn eerste eigen verkoop patroon (volgen komend jaar meer) en nog wat breiwerk hihihihihi.
We gaan ons opmaken voor de jaarwisseling. Heb lekker genoeg plek voor oliebollen Jammieeeeee. Goede voornemens zijn altijd leuk maar houden helaas zelden stand. Geen goede voornemens dus. 


17 opmerkingen:

 1. Geen quilts misschien maar je hebt wel heel veel gedaan. Daar mag je best een goed gevoel over hebben. Gelukkig dat jullie weer aan de beterende hand zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, wat een schitterend gezicht al die prachtige sjaals en de mijne is heerlijk warm en door velen bewonderd! Wat een lading sokken en ook nog de CWDQ af, echt te gek!
  Heel fijne jaarwisseling, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He bah Heleen, dat jullie nou zo ziek waren alle drie. Ik hoop dat je Oud-en Nieuw wel gezellig en gezond kan vieren hoor.
  Wat een productie van dit afgelopen jaar! Ondanks alle drukte in de winkel en met de verbouwing. Petje af hoor.
  En ja, ik hoop je in het nieuwe jaar weer een keer te bezoeken en het resultaat van al jullie werk te bewonderen. Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb jij een hoop mooie werken afgeleverd dit jaar, daar kan je trots op zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij kunt het jaar helemaal goed afsluiten want je hebt niet stilgezeten.
  Die sjaal is helemaal prachtig.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het hoeven niet altijd quilts te zijn, ook het haak-en breiwerk kan zo gezellig zijn en voldoening geven. Je hebt mooie dingen gemaakt. Ik wens je een fijne, gezonde, slanke jaarwisseling. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach wat naar voor jullie, gelukkig ben je aan de beterende hand ik hoop de rest ook. Heel veel beterschap gewenst jullie allemaal. Je hebt veel gedaan dit jaar ongelofelijk en allemaal even mooi. Ik ben ook aangestoken door jullie, heb het Rockefeller patroon gekocht en wol en ben aan de brei. Leuk om te doen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier al griep. Jammer. Gelukkig waren wij redelijk opgeknapt en konden de kinderen gewoon komen.
  Ondanks dat je niet hebt gequilt, heb je toch niet stil gezeten en het resultaat mag er zijn. Ik wens je een goed uiteinde met de top 2000 en alvast de allerbeste wensen voor 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja aan zo'n griep ontkom je niet, jammer net met Kerst.
  Je overzicht is geweldig, wat een productie en allemaal zo mooi. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een prachtige productie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schitterend handwerk allemaal

  Alvats een goed uiteinden en een goed begin, en veel liefde geluk en gezondheid voor 2013

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is je vergeven hoor! Quilten komt wel weer als je eraan toe bent. Je hebt heel wat gebreid dit jaar. En zoveel leuke dingen. Daar mag je zeker trots op zijn! Je bent een heel creatieve duizendpoot Heleen!
  Fijne jaarwisseling en een goed 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Balen dat je zo ziek was! Hopelijk nu weer helemaal opgeknapt.
  Wat heb je weer veel gedaan dit jaar. En allemaal even mooi! Fijne avond en alle goeds voor 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat prachtig allemaal!
  Een mooi, gezond en creatief 2013 voor jou en de jouwen, Heleen!
  Hartelijke groet,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel GELUK in 2013 en vooral in de KEUKEN!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beterschap nog maar, en brei-ze, en och die lapjes komen vanzelf wel weer.
  Alle goeds voor een gezond jaar!

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 17. productief jaartje, meissie!!
  verder hebben we al bij-gemaild, he, morgen de rest.......;)
  liefs, Syl
  ps de sjaal voor Lida is .........WOW!!

  BeantwoordenVerwijderen