zondag 31 maart 2013

Spinnend door het leven

Wat heb ik een leuke reacties allemaal gehad op mijn "saaie" blogberichtje over al die draadjes en breiwerken. Of ik vooral wilde doorgaan. Allemaal heel erg bedankt! Deed me goed. En oke, dan komen hier weer een boel draadjes en werkstukken!
Op mijn eigen laatste draadje ben ik best wel trots. Vind het een heel goed gelukt draadje. Ik ben begonnen met een handgeverfde lont wol waarschijnlijk van het type  Blue Faced Leichester gezien de lange draden. Deze heb ik niet zelf geverfd maar gekregen. De lont was door het verven een klein beetje vervilt maar dat maakte niet zo veel uit. Heb hem flink uit elkaar getrokken
En toen gaan spinnen. Ik heb volgens de fractal spinning techniek gewerkt. Dat zie je hier onder op de 2 klossen. De ene is met allemaal korte stukjes kleurverloop en de andere met lang kleurverloop.
Daarna heb ik deze 2 samen geplyed.
En toen kwam er een leuk draadje te voorschijn.
Het is een streng van 275 meter geworden en weegt 94 gram, 2 ply. Ongeveer DK weight 11wpi.
En ik ben er heel blij mee. Ik ga er een mooie sjaal van maken. Die zien jullie met de tijd wel weer verschijnen.
Verder zijn er nog 2 sjaals gemaakt. De ene is een testknit voor Susan Ashcroft. 
De Linen Waeve Boomerang( op ravelry:  Linen Weave Boomerang)
De andere sjaal is ook van een patroon van Susan, De Rocky Mountaineer. 
(op ravelry: Rocky Mountaineer)
Deze is gemaakt van een wolletje welke ik van Marie-Joze had gekregen. Ze had zelf ook z'n wolletje en eigenlijk zouden we dezelfde sjaal maken maar uiteindelijk heb ik toch voor een ander patroon gekozen. Zij had haar sjaal al stukken eerder klaar. Maar ja, ik laat me ook zo snel afleiden.
Het is een heerlijke dunne zomersjaal geworden. 
En dan ben ik niet de enige gek hier in huis hoor! Er is hier nog een enorme verslaafde. Niet aan draadjes maar aan hardlopen. Mijn DH gaat morgen De Zestig van Texel lopen. Ja, inderdaad. Zestig kilometer!!
Hierboven kun je de route zien. Hij hoopt er ongeveer 5 uur over te gaan doen. Het weer is natuurlijk niet erg fraai. De vorige keer, twee jaar geleden, toen deze loop ook werd georganiseerd was het 25 graden!!!!
Veel succes morgen!!

14 opmerkingen:

 1. Wow Heleen...klinkt wel hoor...fractal spinning en geplyd, bij jou ben ik maar een beginnende amateurtje!Ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi, wat heb je prachtige wol gedraaid en wat zal dat weer een gave creatie worden, de andere twee zien er ook zo gezellig uit! Ik draag de mijne ook zo graag en vertel altijd dat jij hem voor mij hebt gemaakt, ere wie ere toekomt! Ik wens je man veel succes morgen en hoop dat hij het zal halen ondanks de kou! Nog een fijne paas verder, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je sjaals zijn erg mooi geworden. Je wolletjes natuurlijk ook, erg mooi gemaakt. Peter succes morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes morgen voor je dh. Spinnen lijkt mespannend want jeweet niet welke kleur het uiteindelijk wordt. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel succes voor je DH. Mooie gesponnen draaf. En wat een gave sjaals weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat knap wat je doet en wat heb je weer schitterende sjaals gebreid, ben benieuwt hoe de sjaal gaat worden die je van je zelf gesponnen wol gaat breien.
  Knap van je man om 60 km hard te lopen, het zou mij niet lukken.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige sjaals!! mooie combinaties. Succes morgen voor jou man Brrr ik moet er niet aan denken. Ik denk dat hij er nu wel langer over zal lopen met die kou.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lukt goed, he, het spinnen!! Geweldig om je eigen draadjes te fabrieken!!
  Is het lopen inmiddels gelukt?? Knap, hoor, 60 kilometers.....iekkkk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat laat je weer prachtige dingen zien. Ik ben weg van beide sjaals. Het spinnen gaat je ook heel goed af. De wol is heel mooi!!
  Toch heerlijk dat je DH ook een verslaving heeft. Ik denk dat het vandaag wel lekker loopweer was.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige wol, het ziet er geweldig mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sjaals heb je gebreid en het spinnen gaat je ook goed af mooi draadje! Heeft dh het gehaald vandaag? Fijne avond, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh Heleen, prachtig is die wol en je sjaals! Zien er superzacht uit.
  Hoe heeft je DH het er afgebracht? Die loop was toch gister? Toen was het in ieder geval zonnig, net als vandaag.
  Groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Weer gesmuld van de breiwerkjes en al die kleurtjes, zo mooi, en zo leuk om te doen, zelf je wol spinnen, hebben mijn moeder en ik ook veel gedaan, maar niet met zulke mooie kleuren. En och die beurs in Keulen, je hoofd loopt over, wat een indrukken doe je dan op, zie je door de bomen nog het bos? Lijkt me geen eenvoudige opdracht, om voor de winkel dingen uit te zoeken..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie wol.
  En prachtige sjaals.

  BeantwoordenVerwijderen