zaterdag 12 oktober 2013

Herfst, vallende blaadjes....hobby weer!

Heerlijk toch om weer lekker bij de houtkachel te breien, quilten, spinnen of wat je maar wilt.
Ik wel tenminste. De kerstbomen staan weer, de kerstballen liggen op de schalen.............en dat is geen grapje. In de winkel natuurlijk.....niet in mijn woonkamer. Ja en dan ben je wel al het zomer gevoel kwijt!! Na 2 kerstbomen van zolder slepen en alle dingen die erbij horen. Gelukkig heb ik een stagaire, Tiffany, die het allemaal geweldig leuk vindt om te doen!Die leeft zich heerlijk uit.
Inmiddels hebben we alle voorraad in de winkel liggen. Waarom? Oh, dat had ik hier nog niet verteld. Eind van het jaar stop ik met de winkel. Vraagt te veel energie. En de B&B loopt als een speer dus ga ik me daar alleen op richten. Alles is sterk afgeprijsd. Wil je leuke kadootje voor weinig geld of je huis decoreren dan kun je hier goed slagen voor weinig geld! Wees er snel bij want op is op!!

Gelukkig heb ik ook nog tijd om een steekje te breien. Ik wilde wat dingen afmaken. Dus ben begonnen met een vest waar alleen nog een paar mouwen van moesten.
ik heb ook mijn eerste sokken gebreid van zelfgesponnen garen.
en nog een sjaal en wanten ook van zelfgesponnen garen.
Ik heb nog 2 mysterie sjaals maar die mag ik nog niet laten zien. Die komen de volgende keer.

Van de week nog een project tas gemaakt voor een breivriendin. Ook wel weer leuk om te doen.
En dan komen er opeens weer tig ideeen voor leuke tasjes na boven. Ik heb nog een stapel stof liggen ,ik kan zo aan de slag. Er volgen nog meer.
Geniet van de gezelligheid binnen! Fijn weekend allemaal.


17 opmerkingen:

  1. Wat ben je toch handig Heleen, ik blijf het zeggen....waar jij al die energie vandaan haalt......ongelofelijk. Heel mooi die sokken, sjaloers......ik heb sokken met hamertenen gebreid ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat je de winkel gaat sluiten, maar een goede beslissing als het te veel energie vergt.
    De kerstbomen zijn opgezet....Wel een raar idee denk ik zo snel na de zomerperiode. Heb je straks thuis nog wel zin in kerst als je in de winkel al zo lang in het sfeertje zit?
    Je vest is prachtig! Heerlijk zacht ziet het er uit. En dan die sokken van zelfgesponnen wol, mooi! En lekker warm nu de echte herfst het land binnen is getrokken.
    Succes met de 'uitverkoop' en het genieten van de vroege kerst.
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Poeh!!! kerst nu al??? Ik moet er nog even niet aan denken maar ja in een winkel is het altijd wat vroeger kerst. Een goede beslissing om te stoppen als het je teveel wordt, dat is beter dan maar aan modderen..;-) En wat heb je weer prachtige werkstukken gemaakt en dat van nog zelf gesponnen garen. Echt heel mooi/

    Fijn weekend, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent weer heerlijk bezig Heleen. Wat fijn dat je B&B zo goed loopt!! Voor het eind van het jaar kom ik denk toch zeker nog bij jou langs. Droomdekentjes, je weet wel. En wie weet zie ik dan nog iets leuk bij jou in de winkel. Ik hoop van harte dat je alles kwijt raakt. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Twee leuke dingen overhouden van de drie is een goede keuze. Het vest is prachtig en met de sluiting helemaal af!. Is het een patroon van Ravelry? Heerlijke sokken lijkt me. Heb ik nog nooit gebreid en roep het al zo lang......
    Heel fijn weekend.
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer van de winkel maar ik begrijp het wel. En zon b&b vraagt ook veel aandacht en is denk ik niet altijd zo romantisch als wordt voorgedaan. Het is gewoon werk:) enfin goede keuzes en prachtig breiwerk weer. Je bruin grijze square vest zit nog steeds in mn hoofd. Hahah nog goed weeken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Inderdaad jammer van de winkel maar een mens kan niet alles. En als het teveel energie vraagt al helemaal.
    Mmoie breiwerken zie ik weer langs komen en die tas is ook erg mooi. Wist je dat is bewezen dan een damestas aan de binnenkant na een half jaar net zo smerig is als een toiletbril? Zoek dus nog maar lekker wat patroontjes uit voor tasjes.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vroege kerst dus in je winkel...moet ook wel als je nog flink wat wilt verkopen van je voorraad. Je moet een keuze maken en de beslissing zal wel overwogen genomen zijn. Je krijgt dan wel een ruimte die je anders gebruiken kunt..... daar laat je vast wel wat over los, later.
    Je breiwerk is weer prachtig. Het vest vind ik super mooi. Prachtig garen heb je gebruikt. De sokken, sjaal en handschoenen zijn ook prachtig. En die tas... subliem! Fijne zondag.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hey meis, wat een beeld van een vest heb je gemaakt! Ik surf me simpel op Ravelry naar een vest!! Had een mooi vest, maar uh......foutje met wassen.......:(
    Nou ja, tijd voor wat nieuws, toch?!
    Sterkte met je laatste loodjes, fijn weekend, liefs, Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Te druk om alles te doen en dan moeten er wel eens keuzes gemaakt worden. ' t zal best moeilijk geweest zijn. Prachtig breiwerk. Vooral het vest, wat een mooie halslijn. Ben benieuwd naar het ontwerp. Lieve handwerkgroet, Marianne K.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het kan allemaal ook te druk worden maar je stopt toch niet met het blog?
    Ik kan zo genieten van al dat moois wat je maakt.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat je winkel gaat sluiten maar heel begrijpelijk met een drukke B&B. Wat laat je weer verschrikkelijk MOOIE breiwerken zien, die sjaal en handschoenen van handgesponnen ohh en het vest TOP en je sokken LEUK vergeet ik bijna je tas, die kan de winkel in! Fijne week knuffel van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Altijd weer een feestje om je handwerk te zien. Prachtig! Ik vroeg me altijd al af hoe je het allemaal bolwerkte. Fijne week,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jammer dat je stopt met de winkel, maar heel goed te begrijpen.
    Stop je dan ook met bloggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe je het voor elkaar boxt om zoveel te doen...
    Verstandig om je te richten op datgene wat je het leukst vindt! Je kunt toch niet altijd aan het werk zijn...
    Wat heb je weer prachtige spullen gemaakt, daar moet je echt niet mee stoppen hoor, want je hebt talent!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat ben je toch een duizendpoot met mooi breiwerk, slimme professioneel uitziende tassen, winkel runnen (nog even) en een B&B runnen, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Haha,jij hoeft je niet te vervelen,wat een leuke dingen laat je weer zien Heleen! Prachtig vest ook...en sokken van eigen wol...super toch?

    BeantwoordenVerwijderen