vrijdag 28 maart 2014

YESSS!!! Mijn Christel Seyfarth vest is AF!!!

Maandelijke update van Het P(l)akhuis! Alweer maart! Ben een jaartje ouder geworden en daar ben ik toch blij om. Anders lag ik onder de groene zoden........zonde van alle dingen die ik nog wil maken dus ik hoop erg oud te worden! Ben ook erg verwend met leuke berichtjes en kadootje! Super, wie wil er dan niet jarig zijn!
Voor mijn spinnewiel had ik dus een speciaal iets gekregen waardoor ik nog handiger kan spinnen. Dan moet je natuurlijk wel genoeg spinwol hebben, dus hup....een dagje naar Marie-Joze en samen naar de Wollfabrik in Duitsland! Heel gezellig dagje! Doen we vaker!! Jammie, wafels gegeten!!


Ben ook nog heel gezellig een dagje naar de Haak en Brei dag in Amersfoort geweest met 2 lieve vriendinnen! Even een kleine sfeer impressie. Foto's zijn niet alleen door mij gemaakt maar ook door ElseB Mijn dank daarvoor! En daar kwam ik ook mijn grote favoriet tegen!!! Stephan West. Ik ben verslaafd aan zijn patronen. Zitten geniaal in elkaar! 
En Germa en ik gingen na een vreselijk gezellige dag weer samen in de trein naar huis!
Bedankt meiden, heb genoten!!
Oh, en of ik alleen maar op stap ben geweest? Heb ook nog wat gedaan hoor! Dat vest ja....komt straks....dat wordt de uitsmijter.....lang blogje hoor....lange maand!
Van Bartand francis, ook wel bekend als de belgische heren op de handwerkbeurs, heb ik een doos vol met weefstalen gekregen. (op de beurs staan ze met bijzonder garen) Ze maken proefweefsels voor de weefindustrie in het wat luxere segment. 
Heel bijzondere stofjes krijg je dan. Niet geschikt om mee te quilten hoor! Maar wel geweldig voor tassen!
Dus meteen maar eentje gemaakt, maar er volgen vast nog meer.


En ook een paar sokken klaar. 
Was een samenbrei project. Is altijd erg leuk. Verrassing wat er komen gaat!
En ik heb ook weer wat blokjes voor mijn DJ gemaakt! Aangestoken door Else heb ik hem weer opgepakt.


Toch wel een erg lang bericht.......zo 1 keer in de maand.......minder doen of meer schrijven.......
Hier maak ik al die creaties.....was net opgeruimd dus kan ik het jullie laten zien.
Bakken vol met wolletje! De stofjes liggen in een laden kast aan de andere kant. LOL
Nog een heel zacht colletje gemaakt van een alpaca wolletje. Hoop dat we hem nu toch niet lang meer nodig zijn. Zondag wordt het mooi heb ik gehoord!
En toen.....het vest....ik heb er lang over gedaan dus ja....dan moeten jullie ook even geduld hebben...

Ik ben er een hele tijd geleden mee begonnen (februari 2012) maar heb hem een tijd lang laten liggen. (ook vanwege toen de verbouwing van de keuken. Hij lag op een onbereikbare plek) Ik was niet helemaal tevreden met het patroon. In Fano heb ik het origineel aangehad en zag toen ook dat ik hem een stuk langer moest maken. Dat kon gelukkig allemaal nog. Ik heb het vest op een andere manier in elkaar gezet. Mocht je het hoe en wat willen weten dan staat er op Ravelry bij mijn projecten, het CS vest, een hele foto tutorial van hoe je dit vest in elkaar kan zetten. 
Dit soort foto's vind je daar en nog veeeeeeeel meer.
Dus niet zoals het in het patroon staat beschreven. En dus geen bandje van 8 steken die je acheraf langs de kraag moet naaien. Het vest zit prima, een soort kort jack, en heerlijk warm!
En gisteren zijn ze in de winkel begonnen met de verbouwing. De ruimte wordt in tween gesplitst, een huiskamer voor de gasten en een kantoor voor DH. Nu is het nog erg kaal!
Sorry voor die vreselijk lange bericht......maar ja.....blijkbaar ben je tot het eind gekomen. hihihihi.
Tot volgende maand en allemaal genieten van het mooie weer he!!!!

12 opmerkingen:

 1. Ik lees alles , maar ik wil ook even een berichtje achter laten, maar dat is dan een standaard bericht, om toch even te laten weten dat ik geweest ben...Het neemt zoveel tijd in beslag ,om overal een opmerking achter te laten, en wil graag bij iedereen langs komen, en niet alleen een stille lezer te zijn, dat ik het zo even doe.
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer gezellig alles bijgelezen, alhoewel ik al van vele dingen op de hoogte was. Toch leuk om zo alles nog een te lezen. Je vest is prachtig en je uitleg is duidelijk en dat kan niet iedereen. succes met de verbouwing, hopelijk loopt ie iets voorspoediger dan je keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb jij veel gezellige dingen gedaan en wat een schitterend vest! succes met de verbouwing, en inderdaad geniet van het schitterende weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zucht, mooi.... wat is je Christel Seyfarth vest prachtig mooi geworden! Als ik dat ooit eens voor elkaar zou krijgen... Eerst ook maar eens die samenbrei-sokken gaan maken, want ik heb (via Else) het patroon gekregen en heb nu al wat prachtige exemplaren voorbij zien komen. Ik vind jouw kleurtjes ook heel gaaf! En je tas is ook superleuk geworden!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry, zou niet weten waarvoor! Het ene nog mooier als het ander genieten met hoofdletter G en als toetje dat verschrikkelijk mooie vest WAUW. Sterkte met de verbouwing, knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig bij je te lezen. Je vest is prachtig ! Succes met alles !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hehe, eindelijk dan het vest, moest er wel heel veel voor lezen......haha
  maar geen straf, hoor, waren leuke dingen om te lezen!!! Maar je vest is echt heel mooi, wat een klus!! Kolletje trouwens ook, maar heb je nu misschien/hopelijk niet meer nodig........
  geniet lekker van het mooie weer, groetjes Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig bericht. Je hebt niet stilgezeten. Letterlijk en figuurlijk. Wat een prachtig vest is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is je vest prachtig geworden, zal zeker een mega klus zijn geweest zoiets te breien, maar ik vind het mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig vest heb je gemaakt en wat heb je nog meer veel moois gemaakt en veel gezelligheid gehad. Leuk om even van mee te mogen genieten. En alsnog van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb genoten van jou blogje met zoveel mooie dingen die je gemaakt hebt.
  Laten wij dan allemaal het komend weekend maar genieten van het mooie weer.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niks erg hoor, lang logje! En wat voor LOGJE!! OH, wat heb je heerlijk genoten van al die wolletjes, kleurtjes en vooral mensen en vriendinnen. Je verjaarda ...... nog gefliciteerd Heleen!! En dan dat vest! Skitterend! Die breipennen passen er helemaal bij.
  Heel veel sterkte met de verbouwing. Het wordt vast heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen