maandag 1 september 2014

Is de zomer echt voorbij?? Neeeehhhh toch? Augustus 2014 !

Oh, de maand is alweer voorbij en ik heb mijn augustus blogje nog niet geschreven!!!
Heel veel leuke dingen deze maand gedaan. Hij is ook voorbij gevlogen!
In Hoorn op de weversmarkt had Vera leuke voorbeelden gezien van wolvilten. Dat wilde zij ook wel eens proberen. Dus wol van zolder en heerlijk bezig.
En ik ben nu eenmaal gek op kliederen met wol en ook verf dus toen Else een dagje op visite kwam werd ook de verfpot weer van stal gehaald. De rest van de dag lekker zitten breien aan proeflapjes voor nieuw projecten. Koppie T erbij! Kan slechter!
\
Peter had  een hardloop wedstrijd op Vlieland. Toen hebben we daar een lekker weekendje van gemaakt met ons drieen. Lekker strandwandelen, uit eten, Vera heeft een lange strandrit op de pony gemaakt en Peter zondag gelopen! Altijd genieten op de eilanden.

En natuurlijk is er gebreid! 
Op verzoek van manlief een trui van heerlijk zacht garen en toch een robuuste uitstraling. Geen wol maar 75% zijde en 25% katoen. Zit heerlijk!
Een paar sloffen voor Vera want haar oude waren veeels te klein.
Ik mocht weer een trui testbreien voor Isabell Kreamer. Heerlijk patroon en het werd een lekker zachte draagbare trui van alpaca.
En  nog een vrolijke trui van linnen garen om de zomer nog even vast te houden. Want ik wil nog geen winter!
Natuurlijk ben ik wel lekkere warme truien aan het breien want we moeten goed voorbereid zijn, Deze coltrui is bijna klaar.
Oh, en Bettina kwam ook nog even gezellig een dagje aanwaaien! en wat doe ja dan??
BREIEN natuurlijk!!!!
Om het wollig te houden had ik ook nog een wolfeestje bij Ineke! GEZELLIG!!

Het was 's ochtend nog heerlijk weer dus genieten in het zonnetje met onze wieltjes!
Naast me zit Feikje en die verkoopt hele mooie geverfde lontje. Er ook weer eentje mee naar huis gegaan. Deze maand had ik een ander lontje van haar gesponnen.
En toen was augustus alweer voor bij. Maar in september hebben we weer genoeg leuke dingen op het program staan. Bezoekjes en andere wollige zaken!!! Kunnen jullie in het volgende blogje allemaal weer lezen. Tot over een maand!! Hier alvast een voorproefje van een nieuw project!

Ja, sorry!!! Weer een lang bericht!! Zitten jullie en nu niet zo bij???
3 opmerkingen:

 1. Och Heleen dan moet ik wel heel lang stil zitten wil ik er zo uit gaan zien als dat laatste mannetje!! (heb geen stil zit vlees, LOL) En wat zeg ik jij ook niet wat eeh heerlijke maand heb je achter de rug, leuke uitjes gezellige visite tis weer genieten met de hoofdletter G hier. Oh en vergeet helemaal je truien WOW zijn die MOOOOIIII

  Benieuwd wat je deze maand allemaal mee gaat maken, zo te lezen word het gezellig!!

  Knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemaal gezellig, warm en wollig. Wat een mooie dingen heb je weer gebreid, zó apart. Wat zal Vera genoten hebben met die pony, dat is natuurlijk altijd een feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend breiwerk allemaal
  Fijn weekeinden gr uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen