vrijdag 9 november 2012

Week van de slechte berichten

Daar lijkt het deze week wel een beetje op. De eerste 2 weken van de verbouwing gingen voorspoedig maar deze week zijn er enkele tegenslagen. Ze worden allemaal wel weer opgelost maar het kost wel tijd en ja..geld. Inmiddels doet het hele huis mee aan de verbouwing.
 De elektische bekabeling moest weer helemaal opnieuw worden doorgetrokken want dat bleek toch niet een dikke kabel te zijn. 
De slaapkamer kast is ook al ten  prooi gevallen want daar moest de oude schoorsteen worden ondersteund en de afvoer van de afzuigkap langs omgeleid. (kost mij dus kastruimte, voorlopig geen kleding erbij). Opeens waren de bovenkeukenkastjes niet meer met glas-in-lood leverbaar wat nu juist de blikvanger moest zijn. Gelukkig gaat de keukenboer dit verder oplossen en worden ze apart gemaakt.
En gisteren bleek dat drie balken waren aangetast en hun draagfunctie niet meer hebben! Hiervoor moest een speciaal bouwbedrijf  worden ingeschakeld. Gelukkig vonden we hier in Hasselt eentje die meteen de boel kon oppakken.


Aangetast door boktor zijn de uiteinden in de muur helemaal weg en verpulverd. Vandaag ligt het gewone werk stil en komen ze de drie balken gedeeltelijk van nieuwe stukken voorzien. 
Het nieuwe kozijn zit er inmiddels wel in. Alle muren hebben een mooi kleurtje gekregen. Voorstrijk voor het stucwerk. Daar gaan ze maandag mee verder.
De heren bouwvakker vroegen zelfs of ik niet gek werd van het behelpen en de puinhoop. Ze vonden me zo rustig onder alles. Nou.......af en toe moet ik wel tot 10 tellen hoor! Als ik weer door de puinhopen loop en struikel over een snoer op weg naar de vaatwasser met een dienblad kopjes en de koelkast niet open kan doen als er weer een stabel balken voor ligt. Nog een paar weken!

14 opmerkingen:

 1. Oh wat rot die aangetaste balken, daar zit je dus echt niet op te wachten en wat een hoop extra werk! Ik wens je sterkte en geduld, maar het wordt vast prachtig moet je maar denken! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen dat je tot 10 moet tellen als je maar denkt dat het weer goed komt een heeeel mooi wordt. Leuk dat je het proces laat zien, vind ik altijd prachtig en leuk groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn echte tegenvallers. Kan mij voorstellen dat je vaak tot tien moet tellen. Wat de balken betreft is het misschien wel goed dat dat nu ondekt wordt maar vervelend is het wel.
  Wens je alle sterkte toe en voor zover dat gaat een heel fijn weekend.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is het nadeel van verbouwen, er komen altijd andere dingen boven drijven, maar gewoon doorgaan zoals je nu doet, er komt gelukkig een einde aan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemachtig Heleen....het is nog erger dan ik dacht, ik griezel er van als ik het lees....en wij moeten nog beginnen.....Ik wens je er heel veel sterkte mee, pluspunt is de besparing op kleding in je kast...(lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PFF, meis, dat is een heel gedoe!!! Sterkte en hou je overeind in de rommel!!!
  Ooit.......zal het weer een mooie opgeruimde keuken zijn! Wat balen is, is dat er zoveel extra kosten mee gemoeid zijn, de rommel is dan tot daar aan toe.
  Liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mens wat een pech. Ik leef echt met je mee. Ik durf nu haast niet meer te zeggen dat ik een grr moment heb, omdat de stof van mijn nieuwe gordijnen een weeffout heeft en ze nu pas in januari komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jasses, dat is pech hebben. Gelukkig kan alles wel vervangen worden. Succes en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pech joh...... Maar ik herken het wel. Dat was ook onze grootste angst: wat kom je tegen als je plafonds gaat slopen.
  Maar je moet maar zo denken dat het beter zo ontdekt kan worden dan op het moment dat het plafond echt naar beneden komt. En de extra kosten zijn natuurlijk altijd zuur. Maar verbouwen kost altijd meer dan je begroot. Sterkte en nog even doorzetten maar dan krijg je er wel iets heel moois voor terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met verbouwingen gebeuren altijd van die onverwachtse dingen,... gelukkig zijn jullie aan de keuken begonnen, want zo'n 'wandelende boktor' door je huis, da's niet de bedoeling.
  ;o)
  En ik duim met je mee dat bij de volgende wand, muurt, of balk die in stort, daar de jarenlange verborgen kist met gouden dukaten staat verstopt.
  Of een klein Rembrandtje,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tja, dat heb je nou altijd met een oud huis... er liggen dingen op de loer die je niet verwacht. Ik kan het mijne er ook over vertellen.....Nog even door bijten en dan is het straks prachtig. Trouwens je muur is lekker groen, dat valt nog mee. Toen ze onze muren gingen doen waren ze roze :-0 dat was echt schrikken. Het is goed gekomen...

  veel suc6
  groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een tegenvallers zeg. Dat had ook wel wat minder gekund. Gelukkig is het op te lossen maar het valt wel enorm tegen.
  Sterkte en toch een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Brrrr, wat een gedoe Heleen. Niet leuk, maar dat wordt het wél weer hoor! Moed houden! Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje dat zijn toch zeker wel tegenvallers zeg. Sterkte met alles. Ik hoop voor jullie dat het snel de goede kant op gaat.

  BeantwoordenVerwijderen