zondag 15 januari 2012

Het schiet mooi op!

We zijn weer een stapje verder. Vandaag heb ik het sauswerk in de kamer gedaan.
Aangezien onze kamer 3,40 meter hoog is red je dat niet met een trappetje. Dus op de steiger! Maar dat werkt eigenlijk ook veel fijner.

Hier en daar zie je dat het nog een beetje nat is maar inmiddels is alles mooi opgedroogd. De nadere 2 muren bleven dezelfde kleuren en hoefden alleen wat bijgewerkt te worden doordat de plinten van de muur zijn gehaald. Van de week wil ik nog een kastje achilderen en mijn quilthuisje. Allebei in de kleur van de muur. Vrijdag egaliseren! Alles nog volgens planning.
Op verzoek van Marie-Joze nog even de sjaal van dichtbij.

Oh, en wat was nu die leuke post he!! Geduld is niet mijn sterkste kant. Dan zie je dat er zo'n leuk boek uit komt van de jongens A&C in Noorwegen en dan wil je dat ook. Maar......in september in Noorwegen betekent nog niet in Nederland. Nee, hier moeten we maar liefst wachten tot mei!!!!!Grrrrr.....1 maart is hij er in het duits (ook een optie dames!!ff kijken bij Book Depository) maar zo lang kon ik niet wachten. Laat ik nu toevallig noorse relaties hebben.......altijd handig. Dus wat viel er in de bus?
En toen moest ik natuurlijk meteen even proberen of het lukte! Want het is dus wel in het noors!!!!
Zo leuk! Ja, nu zijn jullie allemaal jaloers. Helaas, pindakaas! Ik stuur geen kopieen! Heb ik ook eens geluk.
Straks kunnen jullie allemaal gezellig met Wieke meebreien en dan heb ik het weer super druk met mijn gasten in de B&B en de winkel. Misschien eerst aan de paaseierenbreien?? Die is net uit!
Zijn ze niet geweldig!!! Zucht...wil ze wel allemaal maken.


17 opmerkingen:

 1. Wat verkeer jij in hoge sferen, mooie kleur.
  Leuk dat je de sjaal nog even showt, mooi geworden.
  De Noorse beschrijving gaat je tot nu toe goed af. Leuk om er straks een garderobe voor te breien.
  Succes met de kamer.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleur op de muren. Wij hebben dit weekend plannen gemaakt voor het sauzen van de muren in maart. Heb er zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kamer wordt heel mooi. En die poppen zijn zo leuk. Ik kan begrijpen dat je niet wilde wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kleur ha ha. Onze muren hebben ongeveer dezelfde kleur.
  Die poppen zijn wel heel erg leuk.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kamer wordt moooiiiiii prachtig wel een klus maar met mooi resultaat groetjes en succes met ploeteren carina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is mooi aan het worden bij jou en wat een ontzettende leuke poppen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met de kamer. Wat een leuke pop in wording !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wel ja, mevrouw leest een boek in het Noors, wow!!
  en het viel me meteen op, wat is jullie kamer hoog zeg!!! Mooie kleur, is dat ook 'lei'?? Hebben wij er net in de slaapkamer op gesmeerd......voor een deel dan, he?!
  jullie werken hard door, dat zet zoden aan de dijk! Niet erg moe??
  liefs,Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het schiet zeker mooi op! En alweer een nieuwe pop in de maak. Die laatste pop die je laat zien is ook leuk inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een stoere foto, Heleen. Boven in de steigers. Wel gaaf dat je dat allemaal doet en dan ook nog eens je shawl hebt afgemaakt en 2 benen van Siv. Je hebt me ingehaald; ik ben nog met m'n eerste been bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi Helee. Dat gaat er gezellig uitzien. Wat doe jij toch veel in een paar dagen.
  Wat een mazzel met dat grappige boek. Maak iedereen maar lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je moet geen hoogtevrees hebben met zulke hoge kamers. Het ziet er keurig uit hoor. Dat is nog eens wat anders dan breien. Maar die sjaal vind ik fantastisch en die popjes.... Dat je daar nog tijd voor hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er geweldig mooi uit, en dan op een steiger, je kunt er zeker goed bij. Fijn dat het zo voorspoedig gaat. Wat een leuke sjaal en die poppen geweldig wat mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er mooi uit dat verfwerk van je. Die sjaal bekijk ik wel in februari nog iets beter, maar dank je wel voor de foto. Wat een spillebenentjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig dat popje op de bank!! Zo kun jij ook weer liggen als de kamer klaar is, meis, wat een werk, knap hoor!! Nog even volhouden! Je CWD blokken zijn ook prachtig! Liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een geluk, ik kan niet goed breien anders was ik ook voor deze schattige poppen gevallen! LOL! Meid je bent al net zo druk bezig als ik, al kan ik niet meer een hele dag achter elkaar door schilderen, het begint langzaam maar zeker op te schieten! Succes met de vloer, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heet wordt mooi Heleen... Ennuh.... mocht je het een leuke hobby vinden zo op de roldsteiger.... . Hier staat er ook een te wachten tot de muur (5 m hoog) wordt gesausd dus.... je kunt hier zo aan de slag hihihi. Nee, even zonder gekheid. Respect dat je het allemaal doet tussen de drukte van de winkel en de gasten door. En dan ook niet te vergeten: tussen de breipennen door....

  BeantwoordenVerwijderen