maandag 23 januari 2012

Update vloerleggen!

Iedereen heeft me zoveel sterkte toegewenst, geen wonder dat het tot nu toe goed gaat.
Vandaag ben ik met de vloer begonnen. Eerst heb ik de ondervloer gelegd. Tussen door drie badkamers schoongemaakt en een paar wc's want ik moest wachten tot DH kwam om de gietijzeren houtkachel naar de gang te verplaatsten (dat kan ik dus niet!! hihi) Toen die op de gang stond kon ik verder mer de onder vloer en toen het echte werk!!! De houten planken. Het gaat niet fluitend met 2 vingers in mijn neus, maar... het lukt!! Inmiddels ligt 1/5de deel. Morgen weer verder. Ik heb er nog wel lol in ook. En natuurlijk wat foto's van de stand van zaken.


Gistermiddag had ik hele andere bezigheden. Toen zat ik heerlijk met vriendin Jenet aan een High Tea!!! We vierden onze 25 jarige vriendschap!! En we hadden het er goed voorstaan hoor, kijk maar.
Dit is vriendin Jenet.
En we hebben, echt waar, ALLES opgegeten!! Jammie!!!!!
Bij zo'n vriendschapsfeestje hoorde ook een friendshipsbag dus die had ik voor haar meegebracht. Met inhoud natuurlijk.

Vandaag is Jenet aan haar nieuwe baan begonnen. Kon ze meteen haar mugrug op haar bureau neerleggen. Sinds kort is Jenet ook besmet met het quiltvirus. En natuurlijk help ik graag mee die besmetting in stand te houden. Een pakketje voor een miniquiltje. nog een patroontje en een lapje. Die is voorlopig weer even bezig. LOL. (oh, en zelf gebakken brownies, dan kon ze het High Tea gevoel nog even vasthouden)
Nu ga ik vanavond alleen nog maar op een stoel hangen (bank is al door de kringloop opgehaald, weten jullie nog) en mijn knietjes en handjes rustgeven, dan kunnen ze morgen weer aan het werk.
En ik krijg morgen hele leuk post!!! Morgen meer..........17 opmerkingen:

 1. Je vloer ziet er mooi uit! Je kan jij nu niet
  Die high tea met bijbehorende friendshipbag ziet er ook goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik voel met je mee, gelukkig staat hier de bank nog wel! Meid wat vind ik dat stoer dat jij de vloer legt, ik vind mijn schilderwerk al heel wat! Grijns! Succes en kijk uit met je rug! Maar het wordt wel schitterend! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, dacht je nou echt dat dat fluitend met 2 vingers in je neus zou gaan? Hoe doe je dat trouwens, op die manier fluiten, lijkt me ook al moeilijk.
  Zonder gekheid Heleen, ik vind het echt reuze knap dat je dat zelf doet. Volgens mij ben jij reuze handig in heel veel verschillende dingen.
  Wat geweldig dat jullie al zo lang bevriend zijn. Natuurlijk moest dat gevierd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De vloer begint er al mooi uit te zien. Wat leuk zo'n vriendinnenjubileum. Jullie hebben het goed gevierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh, wat knap dat je dit kunt (en durft), zo'n mooie vloer leggen. Eerder zag ik je ook al op een steiger staan, jemig wat een hoog plafond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heleen, ik ben er eens goed voor gaan zitten en heb de vorige logjes nog maar eens bekeken. Wat ben jij voor iemand??? Is er ook nog iets dat jij niet kan??? Tis toch niet normaal, sjongejongejonge....... Je saust muren (keihoog, ieck...), legt vloeren, ondertussen haak en brei je sjaals en weet ik wat nog meer, maak je de leukste poppen en supercoole kabouters en oh ja, ook nog een hele zwik quiltblokken. Vervolgens ga je dan ook nog gewoon een middag high tea-en met je vriendin!!!! Echt, ik ben sprakeloos van bewondering.
  Ik heb nog één vraag: slapen, doe je dat nog wel??????
  En voor ik het nou vergeet te zeggen... volgens mij ben je steengoed in het leggen van vloeren want wat er klaar is, ziet er helemaal super uit. Als ik eens een vloertje te leggen heb, bel ik jou. Je kunt mij vast nog wel ergens tussen plannen, hihi....

  Fijne avond,
  Inge, die maar gewoon een huisje gaat bouwen, want zij kan op het moment niks anders meer, zucht.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat vind ik echt knap hoor, zelf zo'n vloer leggen... Wow! Wat een geweldige high tea moet dat geweest zijn, en wat een leuke reden! Fijne, rustige avond, groetjes,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goossie zeg wat een kei ben jij en ik ben jaloers,hoor,want als ik op mijn knieën lig moet ik overeind geholpen worden,hi,hi.Maar je vloer wordt een plaatje en heerlijk,hè High tea-en kort geleden ook nog gedaan met mijn vriendin,zalig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Petje af, ik hielp altijd wel en schilderen kon ik ook wel, maar alleen een vloer leggen..........nogmaals petje af.
  Leuk dat jullie je 25 jarige vriendschap zo gevierd hebben, ik heb met een verlekkert ook naar de zaligheden gekeken.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het echt superknap dat je dit zo allemaal onderneemt. En dat het mooi wordt, daar twijfel ik jiet aan.
  En zo'n bijzondere vriendschap verdient het inderdaad om gevierd te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij bent toch ook wel een duizendpoot, hoor, ik heb bewondering voor je: echt waar!!!!
  En wat een lekkere dingen voor jullie neus: ik zal even onze eerste mail opzoeken voor de datum, vieren wij over plm 23 jaar ook zo'n feestje!!!
  ( hum, ben ik wel een ouwe bes van 79......gatver!!)
  succes enne.......af en toe wel even op die stoel hangen, he, ik ken jou.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge Heleen, wat ben jij een lieve vriendin voor Jenet. Waarschijnlijk zij ook voor jou, anders zou je geen 25 jaar lang bevriend zijn. Maar het pakketje wat je voor haar gemaakt hebt vind ik wel heel erg lief. En... heeft Jenet ook een blog, kunnen we volgen wanneer ze je miniquiltje af heeft...
  Succes met de laatste delen van de vloer, dat die ook fluitend met 2 vingers in je neus gelegd mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hej Heleen, wat leuk dat jullie de 25 jarige vriendschap zo feestelijk vierden. Ziet er heerlijk en gezellig uit.
  Terwijl ik dit schrijf ben je natuurlijk al weer druk aan de gang met de vloer. Wat super dat je dit allemaal aanpakt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat doe je dat goed dat leggen. Het ziet er al geweldig mooi uit. En wat leuk zo'n high Tea en dan met zo'n reden geweldig. Wat een lange tijd, ik hoop voor jullie dat er nog veel meer jaren mogen volgen. En wat een leuk pakket heb je haar gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, ik ben helemaal onder de indruk. Wat kan en doe je veel. Nu weer de vloer. Ben jaloers!
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauwie, wat goed zeg dat jij de uitdaging aan gaat van het leggen van een vloer. Een echt bikkel ben je, wat een man kan, dat kan jij ook. Lekker puh!! Dat bewijst maar weer dat vrouwen zich prima kunnen redden.
  Groetjes, Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw Heleen, je bent een echte duizendpoot. Wat jij niet allemaal voor elkaar krijgt en ook nog zo netjes! Petje af. Over zo'n week of 7 zal ik een diepe buiging voor je maken!

  BeantwoordenVerwijderen