vrijdag 6 januari 2012

Hoezo stormachtig.......

Hier lijkt het ook zo na de drukke feestdagen nog helemaal niet rustig. De wind lijkt nu vanmorgen wat minder maar hier in Het P(l)akhuis is het nog volop storm. Vanmorgen vertrekt (voorlopig even) de laatste gast. De winkel wordt langzaam van alle kerst artikelen ontdaan. Ik heb natuurlijk alweer een behoorlijk volle planning voor de komende maanden qua hobby gebeuren gemaakt. Maar dat alles zal wel in het honderd lopen want we hebben nog veel meer plannen. We gaan de woonkamer restylen. Woensdag werd de houten vloer gebracht.
Dit is de ene kant van de gang. Aan de andere kant staat nog zo'n stapel. We gaan een mooie eikenvloer leggen. Denk nu niet dat dit de kleur is. Hij is nog onbehandelt. We wilden graag zelf de kleur kunnen bepalen. Dus alles zelf doen! DH heeft daar een mooie planning voor gemaakt voor de komende weken. Er moet heel veel gebeuren. De kamer eerst helemaal leeg. De meeste meubels gaan vervangen worden dus die moeten weg. Ook de piano want daar speelt niemand meer op. (dus als je hem hebben wil....kom maar halen!) De bank, de eetkamerstoelen, een leren stoel en een kast en kist gaan eruit! Het is al 10 jaar een bijeen geraapt zootje en we willen nu wel eens een mooie woonkamer. Dus dat wordt de komende tijd in huis aan het werk! In week 7 moet het klaar zijn!

En als ik dan 's avonds moe met de beentje omhoog zit kan ik misschien wat steekjes breien. Want ik heb een behoorlijk groot project op de planning. Ik heb een pakket gekocht om dit vest te maken.
Ik vindt het heel spannend want het is geen goedkoop pakket dus zonde als het niet lukt.
De breipennen ervoor zijn besteld (een pakket met losse punten en losse draden)  en komen morgen als het goed is. Die heb ik besteld bij Sylvia van Wol met Verve. Natuurlijk ook weer een paar geweldige strengen sokken wol meegenomen. Ze heeft zulk prachtig wol. Dat kan je niet laten liggen.
Ach, en het eet geen brood dus komt vanzelf wel eens te pas.
In het patroon van het vest las ik dat ik steekmarkeerders nodig had. Dus ik google hoe en wat. Zag ik dat je ze best zelf kan maken dus gisteravond even aan het prutsen geweest.
Zijn ze leuk of leuk!

Ik heb natuurlijk ook nog de CWDQ op de planning staan. Ik probeer elke avond een uurtje daar mee aan het werk te gaan. Ik moet er nog 14!!! Die wil ik eind februari af hebben. In het quiltweekend in maart wil ik dan alle shasings er tussen zetten.

Voldoende te doen de komende tijd. Er staat nog meer op de planning maar dat komt de volgende keer misschien aan bod.
Oh nog even... de sjaal van een vorig logje is weer helemaal uitgehaald en weer opnieuw begonnen. (5de keer inmiddels) was niet tevreden. Heb nu een heel eenvoudig patroon met een leuk effect en nu is het helemaal goed.
Ben inmiddels al een stuk verder (bijna halverwege). Het ligt in de winkel en zo tussendoor brei ik dan wat pennen.
Zo nu maar eens aan het werk. Kind uit bed (ja de bofkont heeft nog vakantie!), winkel open en verder met opruimen van de kerstcollectie. Straks de B&B poetsen en natuurlijk tussen klanten door nog even met mijn dochter ganzenborden of zo. Dat hoort er ook bij!
17 opmerkingen:

 1. Leuk dat jullie met de woonkamer aan de slag gaan. Zal wel een hele metamorfose worden. En wat een mooie eiken vloer ligt er te wachten. Weet je al wat voor kleur jullie hem gaan maken? Ben heel benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt nog een heleboel werk voor de boeg. Dat vest ziet er mooi uit. Veel succes met het opknappen van de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig liggen de planken nu mooi binnen. Je hebt een strakke planning, dan kan ik dat mooi in februari zien. Het wordt weer een gezellig jaar met veel HeMa projecten. Pfff en je weet al wat je met het quiltweekend gaat maken. Daar moet ik nog hard over nadenken. Hier stormt het niet meer, wel alarm m.b.t. hoog water.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pffff wat werk, maar wel heel leuk, mooie spullen uitzoeken.. je begint jaar goed..
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat hebben jullie veel plannen! Zo'n gave vloer willen wij ook graag, maar Tara denkt dat ze binnen kan graven, dus dat is voorlopig uitgesteld! Bij ons moet in week 7 het trappenhuis klaar zijn! Lang leve de puinhoop! Je sjaal wordt prachtig en lekker als je zo nu en dan een naaldje kan wegwerken! Dat prachtige vest is wel heel apart en heel veel werk, wens je er succes mee en natuur lijk met alle andere plannen, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje Heleen, dat zijn geen halve maatregelen! oeps, wat zou ik daar tegenop zien zeg, een complete make over, maar wat zal het leuk zijn! wij hikken ook erg aen tegen een nieuwe houten vloer, maar Brrr, het werk wat er aan vast zit. Je vest in wording is een schatje, en dat kan jij vast!Kaffe Fasset?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk een metamorfose van je woonkamer, lekker alles nieuw, wat wil een mens nog meer.
  Wat zal dat een prachtig vest worden .

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je woonkamer veranderen is altijd leuk en spannend. Succes ermee en ook met deleuke projecten waar je aan bent begonnen of aan gaat beginnen.
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie plannen weer! Je woonkamer wordt vast prachtig, jou kennende.
  O, en de sjaal wordt nu mooier inderdaad. Prachtige wol, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grote plannen voor je woonkamer.
  Het vest is prachtig! Ik zag bij Wieke ook al een prachtige gebreide sjaal. Het is zeker een heel project, maar je bent handig dus het zal wel lukken.
  Mooie stekenmarkeerders heb je gemaakt, het zijn net sieraden.
  Het patroon voor de sjaal ziet er goed uit, ik hoop voor je dat dit 'm nu is.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is tenminste wel een storm die niet afbreekt, maar iets op gaat bouwen. Wel een storm die energie kost! Mooi hoor, een eikenhouten vloer. Daar zitten wij ook op.
  Wat een beeld van een vest!! Ik kan me voorstellen dat je daar zin in hebt om te maken. Succes joh met alle bezigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nu dat zijn heel wat plannen
  Wat een schitterende tegelvloer hebben jullie liggen en dan de muur schitterend
  sterkte met de vloer leggen
  ben weg van dat vestje en wat een mooie wol
  leuk die hangertjes
  en wat een schitterend breiwerk
  nu zo te lezen zal je je niet vervelen dit jaar
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tjonge, alsof het niets is, wat jij even laat zien. Allereerst wel heerlijk, zo'n handige vent. En dan je handwerkjes. Topt stuk voor stuk. Die winkel ken ik niet, maar ga zo even het linkje proberen. Ik mag een heel grappig, toepasselijk woord intoetsen: stsofeer

  BeantwoordenVerwijderen
 14. nou meis, je hebt wel heel veel plannen....pfiew!!!
  Heel veel succes met alles, en rust ook nog even uit, af en toe...;)
  liefs,Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje, dat zijn grootse plannen Heleen. Jou kennende wordt je woonkamer schitterend.
  Het vest dat je gaat breien is een juweeltje, prachtig en ingewikkeld. Tenminste dat wordt goed opletten en tellen. Wat heb jij toch een energie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie vloer krijgen jullie en wat een geweldige plannen dat zal straks geweldig mooi worden. Het vest helemaal het einde, wat is die mooi zeg. De sjaal wordt een beautie en je opnieuw sjaal ook. Wat goed dat je de CWD af wilt hebben ik weet zeker dat het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oei spannend lekker de boel opknappen geeft wel troep maar daarna begint het genieten. En lekker je winkel aanpakken ook leuk. Nou succes met al je plannen groet carina

  BeantwoordenVerwijderen